Boston Scientific New Global Headquarters

Boston Scientific New Global Headquarters

BOSTON SCIENTIFIC NEW GLOBAL HEADQUARTERS

Marlborough, MA

In 2012, Boston Scientific engaged Margulies Perruzzi Architects to assist with the evaluation of its existing headquarters location, and to develop a recommendation about staying or relocating. After an extensive programming effort, which included interviews with all members of senior leadership and due diligence on numerous alternatives, BSC decided to add a new corporate headquarters building to its existing campus in Marlborough, MA.

The new four-story building consists of 110,000 square feet of offices, workstations, training rooms, and collaboration areas, all connected via an enclosed glass walkway to one of the existing buildings. The two-story lobby is heavily branded with dynamically presented information about BSC, and the “innovation café” is directly adjacent to the lobby to encourage casual collaboration. The training center is accessed from a glass-walled gallery looking into a landscaped courtyard, allowing small meetings or casual outdoor relaxation.  The location of the new building was selected so that a courtyard between the new and existing buildings could become a series of outdoor rooms and vegetated meeting areas, accessible to and linking all four buildings.

The increased staff size on the campus necessitated upgrading the cafeteria, as well as the creation of a new fitness and daycare center. These facilities were located in one of the existing buildings, where one of the existing floors was fully renovated as a pilot project to test the new BSC space standards intended for use in the new headquarters and around the world.

For more information, contact Marc Margulies, Principal-in-Charge, at 617.226.4101 or mmargulies@mp-architects.com.

MPA Team Members: