Silicon Valley Bank

Silicon Valley Bank

Silicon Valley Bank

Newton, MA

Margulies Perruzzi Architects completed a project for Silicon Valley Bank in Newton. SVB was moving from an old space on three different floors to one cohesive floor. They wanted to take advantage of the new space and create a feeling of openness while utilizing the natural light. In the layout of the previous space, many more people were in private offices than necessary so SVB wanted to be sure that the new space would be flexible and able to adapt for future needs.

MPA tackled the design challenge along with a very tight schedule. Private offices were placed along the core of the building, leaving the perimeter of windows open for workstations. This not only opens the floor visually, but it also allows sunlight to pass through the workstations and reach through the glass fronts of the private offices.

Keeping the flexibility of the space in mind, MPA designed conference rooms of varying sizes; the smaller conference areas match the size of private offices, so a conversion would be easy in the future. Larger conference rooms are equipped with AV and video capabilities, as is the cafe/break room should it be needed.

For more information, contact Dan Perruzzi Principal-in-Charge, at 617.226.4101 or dperruzzi@mp-architects.com.

MPA Team Members: