The Predictive Index

The Predictive Index

The Predictive Index

Photography by Sabine Mueller Creative
Westwood, MA

After assisting National Development in its renovation to 101 Station Drive’s lobby, café, and fitness center, a new tenant – The Predictive Index – hired MPA to design their new office layout, ceiling, and lighting plans.

PI is a fast growing firm, adding more than 30 employees in a year, and needed a new space reflective of its brand and culture that could help it attract and retain talent. Even though they had doubled their space, PI expected further growth and required a flexible space.

Working closely with designer Lannhi Tran of Little Dragon Decor, MPA created the new headquarters to be reflective of the company’s commitment to employee engagement and teamwork.

A large percentage of the walls are demountable, providing the team with more glass and writable surfaces than would be available with a traditional stick-built environment. The demountable wall system also allows for more flexible expansion options for the fast-growing firm.

Huddle spaces in the café offer flexible meeting spots. Employees traverse the office’s polished concrete floors via scooter. Convertible desks move from a seated to mid to standing position. The firm’s signature red brand color is splashed throughout the offices.

MPA’s other team members included Commodore Builders and National Development.

For more information, contact Dan Perruzzi, Principal-in-Charge, at 617.226.4129 or dperruzzi@mp-architects.com.

MPA Team Members: